vineri, 12 iunie 2015

Jazz de calitate în creierii munților, în Semenic, la Gărâna


RadioFi - www.radiofi.ro, ca partener media, are onoarea de a vă prezenta ”Gărâna Jazz Festival”, cel mai important festival de jazz din centrul și estul Europei, va avea loc în perioada 9-12 iulie 2015. Evenimentul, ce se desfășoară pe parcursul a 4 zile are loc în Poiana Lupului, în localitatea Gărâna din Munții Semenic, Caraș-Severin, și este organizat, ca în fiecare an, de ”Fundația Culturală Jazz Banat din Timișoara”.



De-a lungul anilor, pe scena de la Gărâna au urcat nume dintre cele mai reprezentative ale jazzului mondial. Jan Garbarek, Stanley Jordan, Mike Stern, Jean-Luc Ponty, Nguyen Le, Scott Henderson, Steve Hackett, Victor Wooten, Charles Lloyd, John Abercrombie, Nils Petter Molvaer, Bela Fleck, Zakir Hussain, Edgar Meyer, Patricia Barber, Avishai Cohen , Hiromi Uehara, Anthony Jackson, Simon Phillips, Crimson Projekct, Kimmo Pojonen, Anca Parghel, Aura Urziceanu, Eugen Gondi, Mircea Tiberian, Liviu Butoi și mulți, mulți alții. Unii dintre ei au și revenit, și nu doar o dată. Mike Stern, de exemplu, a fost de trei ori în Semenic! Charles Lloyd de două ori!

Ediția cu numărul 19 aduce în Semenic 3 câștigători ai premiilor Grammy, fiecare mai impresionant și mai diferit decât celilalți.
Gonzalo Rubalcaba, câștigător de 2 ori al Grammy Awards (ca producător) și al Latin Grammy Awards, la categoria Best Latin Jazz Album, este cel mai important pianist de jazz cubanez al zilelor noastre.
Cu 40 de ani de carieră, 4 premii Grammy, peste 20 de albume solo și zeci de albume în calitate de co-lider și sideman, Stanley Clarke a cucerit de mult timp titlul mult râvnit de “legendă vie” printre muzicienii de jazz.
Pentru scena de jazz fusion și funk jazz, Snarky Puppy, câștigători ai premiului Grammy în 2014 pentru “Best RnB Performance”, reprezintă una dintre cele mai spectaculoase trupe.
Program
Joi, 9 iulie
Enzo Favata Quartet
Nighthawks
Tigran Hamasyan Trio
Gonzalo Rubalcaba-Volcán Projekt

Vineri, 10 iulie
Arifa
Adam Bałdych & Paweł  Kaczmarczyk
Ralph Towner & Wolfgang Muthspiel
Vlatko Stefanovski Trio

Sambata, 11 iulie 
Renaud Garcia-Fons
Sebastian Spanache Trio
Biréli Lagrène Gypsy Project
Stanley Clarke Quartet

Duminica, 12 iulie 
Stefano Battaglia Trio
Snarky Puppy
Stucky / Doran / Studer / Tacuma - Hendrix Project
Biletele: Abonament complet, 4 zile - 300 Lei, Bilet pentru o zi - 80 Lei. Bilet pentru 3 zile - 230 Lei. Bilet pentru fiecare din celelalte scene (Hanul ”La Răscruce”, Biserica Veche din Văliug) - 20 Lei



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bilanț dezamăgitor la JO de la Tokyo. Sportul românesc, în picaj

  „Salba de medalii” olimpice s-a întors în 1952 Înaintea plecării delegației României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, obiectivul principa...