vineri, 17 martie 2017

Bătaia este ruptă din Raiul rusesc

Bătaia anului

De departe cea mai tare știre a începutului de an vine de la Parlamentul din Rusia. Om avea noi în România legi aberante, dar nu putem depăși Duma de Stat de la Moscova, unde s-a votat cu 368 de voturi „pentru” și unul singur „împotrivă” dreptul bărbatului de a-și bate o dată pe an nevasta! Nu știu limba rusă, dar bănuiesc că și nevasta beneficiază de același drept… Mă rog, dacă este o scăpare, se poate rezolva când Yelena Mizulina, inițiatoarea legii, se va trezi din beție discriminată.
Bănuind că legea este nediscriminatorie, se ajunge, iată, la două cafteli pe an. Bun, dar cum se întâmplă cele două momente? Se programează? Se aduce public? Ai nevoie de martori? Se filmează? Se face live pe Facebook? 
Ce te faci însă dacă iese o bătaie generală? La cine se contorizează bătaia? La tine sau la vecin? 
Apoi, cât de tare îți poți bate nevasta? Spitalizarea este suportată integral de stat sau trebuie să mergi la doctori și cu câteva sticle de votcă?
Până una-alta, eu cred că cea mai aglomerată perioadă a anului va fi noaptea de revelion, când mulți ruși își vor aduce aminte că se termină anul și nu și-au exercitat dreptul. Pentru că, da!, asta am înțeles din respectiva lege, bătaia neefectuată nu se reportează pentru anul viitor.

Mă gândesc și la nefericitul care a votat „împotrivă”. Respiră singur sau este ajutat de aparate?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bilanț dezamăgitor la JO de la Tokyo. Sportul românesc, în picaj

  „Salba de medalii” olimpice s-a întors în 1952 Înaintea plecării delegației României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, obiectivul principa...