vineri, 17 august 2018

„69” a devenit „6 - Dragnea” și „9 - Dragnea”


Scrisoare deschisă


Domnule Dragnea, aveți obligația de a introduce în Programul de Guvernare, indiferent de costuri!, reabilitarea muii (miei, muiei, muiței etc.). Cred că ați greșit pe undeva și ați neglijat acest aspect încât muia (muea, m_ _ _a, muiuța etc.) a ajuns la valoare minimă istorică, și nu este normal. Practic ați pus monopol pe muie (mue, m_ _e, muiuț, muiuță etc.). Ați luat-o dumneavoastră pe toată.

Mai grav este că ați isprăvit și toată recolta pe anii care urmează! Iar nu este corect. Mârșăvia dumneavostră a secătuit chiar și ultimile izvoare de muie. Am văzut la TV că săraca muie s-a uscat prematur pe araci. Și nu este de la secetă, ci pentru că deja nu mai are căutare și nu o mai întreține nimeni, nu o mai udă, nu o mai prășește. A devenit o chestie atât de comună încât nu mai are farmec. Nu mai este o chestie ascundă, discretă, intimă. Nu! Acum este legală, la vedere, prea liberă și, din păcate pentru noi, toată merge exclusiv la dumneavoastră. Culmea, chiar și pe centură s-a ajuns să fim ademeniți de respectivele fete cu bonuri de masă, că șomează săracele fără dâră de activitate.

În vremurile bune ale muii, la o bere (domnii), sau la un Campari (doamnele), mai auzeai un „mamă ce am comis aseară! Ce tipă! Ce meserie”, sau „Fatooo, ce l-am surprins azi-noapte pe omul meu cu o minune de...”. Acum nu mai auzi așa ceva. Pentru că nu se mai discută decât despre mustața dumneavoastră. Și când vine vorba despre asta dispare din stadiu incipient erecția, plăcerea, dorința...  „Bă! Nici muia nu mai este ce-a fost o dată!”. Parcă ar fi cu „E”-uri. Mă rog, în cazul dumneavoastră, cu „D”-uri și cu „PSD”-uri.

Până și 69 dă cu zecimale! Tradiționalul 69 a ajuns „6 - Dragnea” și „9 - Dragnea”, un fel de 13-14 jenant (adică faci 13-14 de jenă).

Nu știu cum stați cu amicii dumneavoastră de prin Parlamentul European, dar cred că este cazul să cereți niște subvenții de la UE, dar, atenție, să nu o luați dumneavoastră din nou pe toată! Știm cu toții că vă place (ați demonstrat deja asta), că e posibil să faceți din „Muie Dragnea” un brand de țară mai tare ca Frunza Udrei, dar trebuie să vă gândiți și la popor. Nu trebuie să fiți chiar în toată muia poporului. Poate poporul mai are și alte griji, nu doar să vă ofere muia zilnică.

Cred că este trist și pentru Irinuca (săraca de ea) că „Muie Dragnea” a devenit deja o tradiție, un salut, un semn colectiv. Cred că distinsa doamnă se simte ciudat, dată la o parte, neglijată. Cred că se și întreabă, sărăcuța, ea ce mai caută prin viața ei dacă nu mai este doar a ei, ci trebuie să stea, sărăcuța, la coadă, cu 20 și ceva de milioane de amatori mult mai dornici în fața ei. Ca pe vremuri la coadă la carne. Aici trebuie să-i explicați câte ceva, de exemplu, ce se întâmpla când venea camionul cu carne (muie în zilele de azi) și cum toată lumea se băga în față. Cei puternici răzbeau printre primii. Cei mai slabi prindeau doar resturi. De aia mi-e milă de ea... n-o văd prea puternică. Săraca mai poate prinde doar de aia congelată și trebuie să și-o încălzească singură.

Pe de altă parte, cred să celălalt muist al nației, Băsescu, a fost ceva mai pragmatic ca dumneavoastră. El a preferat s-o sugă de la licuriciul ăla mare. Matale ai preferat licuricii ăia mici. Dar al naibii de mulți. Nu mă prea bag în preferințele oamenilor. În principiu este posibil să aveți noroc. Poate licuriciul ăla mare e bleg și neperformant, iar din ăștia mici și mulți poate găsești cel puțin unul OK. Poate aveți dreptate. Dar... orișicât... să testezi atâția...

Ați mai avea o variantă. Dispăreți! Oriunde! La pușcăie, în Madagascar, în Brazilia, în Costa Rica... Poporul ăsta vă va trece la indexul celorlalți muiști (Năstase, Hrebenciuc, Ponta, Iliescu, Miki Șpagă, Petre Roman și alții). Să știți că muia nedată este în timp uitată și poate aveți noroc.

Semnat Dragnea F. Lazio


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bilanț dezamăgitor la JO de la Tokyo. Sportul românesc, în picaj

  „Salba de medalii” olimpice s-a întors în 1952 Înaintea plecării delegației României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, obiectivul principa...